سال ۲۰۱۸ برعکس ۳ سال قبلش نتوانستم چالش کتابخوانی گودریدزم را کامل کنم و فقط ۱۸ تا کتاب خواندم، دقیقا نیمی از هدفی که تعیین کرده بودم.
اما از کتابخوانیام در این سال کاملا راضیام. هم به این دلیل که کتابهای خوبی خواندم و هم اینکه بخشی از اوقات فراغتم را صرف ورزش کردم. امروز قصد دارم در این پست تعدادی از این کتابها را که در این سال خواندم را مختصرا معرفی کنم.
- سفرنامه برادران امیدوار
عبدالله و عیسی امیدوار در دهه سی شمسی سفری به دور دنیا را با موتورسیکهایشان شروع کردند و طی حدود ۱۰ سال تقریبا تمامی دنیا را گشتند؛ این کتاب هم حاصل خاطراتشان از این سفر ماجراجویانه است.
آنچه این دو برادر در این سفر تجربه کردهاند من آن را لذت ناب مینامم، به نظر من ایشان لذتی از این سفر بردهاند که حتی کمتر شاه و سلطانی در طول تاریخ چشیده است. آنها دنیا در نقطهی عطف بین گذشته و دنیای مدرن کنونی گشتهاند، هم ابزارش را داشتهاند را بتوانند بدون مشقت به تمامی نقاط دنیا سفر کنند و تمدنها هنوز جهانی نشده بودند و اصالت خودشان را حفظ کرده بودند.
آنها در هند، تبت، تایلند، قطب شمال، کوههای آند، جنگلهای آمازون، صحرا، قاره آفریقا و... چیزهایی را از نزدیک دیدند، شنیدند، چشیدند و بوییدند و لمس کردند که شاید دیگر حتی وجود خارجی نداشته باشند و به خاطر سیاست، افتصاد و تکنولوژی جدید باید در موزهها و تاریخ(اگر سانسور نشده باشند) دنبالشان گشت.
خواندن این کتاب را به همگی پیشنهاد میکنم چون گفتهاند وصف العیش نصف العیش، اما نه نسخه چاپی، لطفا سختی به خودتان بدهید و نسخه پیدیاف چاپ دههی ۴۰اش را بخوانید، چون در نسخهی چاپیای که من از این کتاب دیدم انسان بدسلیقهای گوشههایی از کتاب را حذف کرده بود.
- از دو که حرف میزنم از چه حرف میزنم
- راهنمای مقدماتی دویدن
در مورد این دو کتاب که اولی دلیل شروع ورزشم بود و دومی راهنما و مربیام قبلا اینجا نوشتم.
- حافظ چه میگوید
احمد کسروی در این کتاب(جزوه بگوییم بهتر است) سعی میکند ثابت کند حافظ و سعدی و امثالهم پایه گذار بسیاری از پلیدیهای فرهنگ ایرانیاند و میگوید آیشان کاری نکردهاند جز دعوت به تنبلی و کاهلی و انفعال...
خود باید بخوانید...
- The little match girl
- Choo Choo
- The Little House
- Dear God
این کتابهای ساده و کودکانه را به انگلیسی خواندم برای تقویت زبانم که متاسفانه نمیتوانم سطحش را متوسط هم بنامم. البته خواندنش بی لذت هم نبود.
- تختخوابت را مرتب کن
یک کتاب روانشناسی و انگیزشی که حرف جدیدی ندارد و فقط آن چه را که خودمان میدانیم به ما یادآوری میکند. ما به این یادآوریها احتیاج داریم. حتی خداوند هم میگوید که این قرآن جز یادآوری برای جهانیان نیست.
- فقط برای تفریح
این کتاب داستان خلق سیستم عامل لینوکس را از زبان مبدعش لینوس تروالدز شرح میدهد. این کتاب اگر چه برای اهالی فن آوری جذابتر است اما خواندن طرز فکر تروالدز خالی از لطف نیست؛ لینوکس همزمان با نسخههای اولیهی ویندوز و مکینتاش شروع به کار کرد و او هم اگر میخواست میتوانست مانند بیل گیتس و استیو جابز از راه فناوری ثروتمند شود اما میخواست فقط تفریح کند.
و اما باقی کتابها
- صبحانه در تیفانی(رمانی فوق العاده جذاب، فیلمش هم ساخته شده)
- چای نعنا(سفرنامه مراکش منصور ضابطیان)
- سه قصه(اولین کتاب داستان ایرج طهماسب کلاه قرمزی)
- چاه به چاه(داستانی جذاب از رضا براهنی)
- راهنمای مردن با گیاهان دارویی(رمانی خاص که راویاش یک نابیناست)
- مزخرفات فارسی(نوشته رضا شکراللهی نویسنده وبلاگ وزین خوابگرد که در مورد صحیح نوشتن میگوید و خواندنش برای فارسی زبانان ضروری است)
- فوت و فنهای تربیت کودک(این کتاب را قبل از به دنیا آمدن آیین خواندم، الان آیین نزدیک به یک سال دارد و لازم است این کتاب را بازخوانی کنم)
- پرسپولیس( نوشته مرجانه ساتراپی که قبلا انیمیشنش را دیدم)
پینوشت: این مطلب فواد انصاری را که دیدم تصمیم گرفتم من هم در مورد کتابهای سال پیش بنویسم.