کتاب «تاملی بر زندگی و آثار سلطان سخن فارسی (سعدی)» نوشته دکتر اسدالله نوروزی از نشر دانشگاه هرمزگان را خواندم. کتاب بسیار خوبی که اگر ناشرش یک جای دولتی نبود قطعا بیشتر شناخته میشد. اما این کتاب در همان چاپ اول و تیراژ پایین ۱۰۰۰تا مانده.
جستجو کردم دیدم حتی سایت آدینهبوک که منابع کاملی دارد تنها مشخصات شناسنامهای کتاب را دارد و این کتاب آنجا عرضه نشده. نگاهی به سامانهی SamanPL انداختم دیدم که از بین ۳۴۱۵ کتابخانهی عمومی سراسر کشور فقط ۴ کتابخانه این کتاب را در مخزنشان داشتند که آن هم به احتمال زیاد کتابهای اهدایی بوده. و البته اطلاعات این کتاب مهجور در گودریدز هم موجود نبود و برای اولینبار خودم ثبتش کردم.
کتابی که چنین وضعیتی را دارد را حتی نمیشود معرفی کرد چرا که اگر خوانندهی وبلاگت را ترغیب کنی به خواندش دسترسی به کتاب برایش امکان پذیر نیست. مثل این است که من برای شما خواب خوشی که دیشب دیدهام را تعریف کنم، چیزی که هرگز شما به اصل آن را درک نخواهید کرد.
حیف صد حیف. این است نتیجهی کارهای دولتی. اثر خوبی خلق میشود اما چون ناشر دولتی است و سود فروش کتاب اهمیتی برای مسئول انتصابی انتشارات ندارد کتاب در همان ۱۰۰۰ نسخه باقی میماند. ۱۰۰۰ نسخهای که معلوم نیست چند درصدش واقعا به بازار و دست خوانندهها رسیده و چه تعدادش را گذاشتهاند که از طرف یک ارگان دولتی به جمعی کتاب نخوان هدیه بدهند. و از آن بدتر شاید تعدادی هم در انبارشان خاک میخورد.
پینوشت: من بسیار خوش شانس بودم که کتاب به دستم رسیده، حتما در این مورد و محتوای کتاب بعدا خواهم نوشت. چرا که آن حکایتی است شیرین و با این اوقات تلخی یک جا نمیگنجد.
پینوشت دیگر: متاسفانه/خوشبختانه گاهی میافتم روی دندهی پیگیری. ایمیل نویسنده را پیدا کردم تا این مورد را با ایشان در میان بگذارم. کاش کار را به فیدیبو و طاقچه و امثالهم بسپارند.